Govedina sa đumbirom i rižom

Govedina sa đumbirom i rižom

Sastojci

0 kom 500 g goveđeg mesa, narezanog na manje komadiće
0 kom sol
0 kom kuhana riža
0 kom papar
0 kom đumbir
0 kom ulje
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 100 ml goveđeg temeljca
0 kom 1 žlica škroba
0 kom 6 kom. mladog luka, narezanog na trakice po dužini

Priprema

01.

U tavi zagrijte ulje. Meso začinite solju, paprom i đumbirom.

02.

Pržite češnjak oko 1 minutu, a zatim dodajte meso i pržite ga 2-3 minute. Dodajte sojin umak.

03.

Dobro promiješajte temeljac i škrob te prelijte preko mesa. Držite na vatri 1-2 minute uz stalno miješanje. Dodajte mladi luk i držite na vatri 1 minutu.

04.

Poslužite sa kuhanom rižom.

žena.hr
8.8.2008.