U manjoj zdjelici pomiješajte grožđice i rum te ostavite da odstoji 30 minuta. Narežite goveđe meso na tanke trakice.
Sastojci
0 kom 50 g grožđica
0 kom 50 ml ruma
0 kom 1 žličica kumina
0 kom 6-8 maslina, narezanih na pola
0 kom 3 rajčice, narezane na manje ploške
0 kom kuhana riža
0 kom 500 g goveđeg mesa
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom 3 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1-2 žute paprike, narezane na trake
0 kom 1 chilli papričica, očišćena i sitno narezana
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 10 kapara
0 kom 1 žličica timijana
Priprema
01.
02.
Na maslinovom ulju prepržite luk, paprike i chilli papričice.
03.
Nakon toga u tavu dodajte goveđe meso i češnjak te 4-5 minuta pecite meso.
04.
Zatim dodajte grožđice sa rumom, kapare, timijan, kumin, masline i rajčice. Smanjite vatru te pirjajte 7-8 minuta ili dok se meso ne ispeče.
05.
Poslužite preko kuhane riže.