Govedina na burgundski

Govedina na burgundski

Sastojci

0 kom 250 g tagliatelle tjestenine
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 3-4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 500 goveđeg mesa, narezanog na manje trakice
0 kom 2-3 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom peršin
0 kom papar
0 kom 50 ml vode
0 kom 250 ml goveđeg temeljca
0 kom 2 žlice crvenog vina
0 kom 1/2 žličice Worcestershire umaka
0 kom žličica šećera
0 kom 1 lovorov list
0 kom ulje
0 kom 500 g šampinjona, narezanih na ploške

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

02.

U međuvremenu u zdjelici pomiješajte brašno i vodu. Zatim u zdjelicu dodajte temeljac, vino, Worcestershire umak, šećer i lovorov list te stavite na stranu.

03.

U tavi na malo ulja prepržite češnjak i glive sve dok gljive ne postanu mekane. Stavite na stranu.

04.

Po potrebi dodajte ulje te 2-3 minute pržite goveđe meso na jakoj vatri. Zatim dodajte mladi luk, gljive te pripremljeni sadržaj iz zdjelice. Nakon što sve zavrije malo smanjite vatru te pirjajte 20-30 minuta.

05.

Prije posluživanja uklonite lovorov list te posipajte sa malo peršina i papra po želji.

06.

Poslužite sa tjesteninom.

žena.hr
1.12.2009.