Pomiješaje prvih 5 sastojaka i time marinirajte odreske sa obje strane.
Sastojci
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 1 žlica vode
0 kom 1 žličica škroba
0 kom timijan
0 kom ružmarin
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 4 goveđa odreska
0 kom ulje
0 kom Umak:
0 kom ulje
0 kom timijan
Priprema
01.
02.
Ispecite ih u tavi na ulju te stavite na stranu i prekrijte da ostanu topli.
03.
Pripremite umak: u tavici zagrijte malo ulja. Dodajte gljive, češnjak i timijan te držite na vatri nekoliko minuta dok gljive ne omekšaju. Dodajte temeljac i vino. Nakon što sve zavrije, držite na vatri još 3-4 minute.
04.
U zdjelici pomiješajte škrob i vodu te dodajte u tavicu sa gljivama. Držite na vatri dok se umak malo ne zgusne.
05.
Poslužite umak preko mesa.