Goveđi gulaš s marelicama

Goveđi gulaš s marelicama

Sastojci

0 kom 750 g goveđeg mesa (plećka ili lažni filet)
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom solju i paprom;
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 375 ml 3/8 l) bijelog vina 1 žlicu mariniranog zelenog papra
0 kom 250 g marelica (kompot)
0 kom 1 mjericu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke veličine oko 3 cm;

02.

oguliti, sitno narezati;

03.

ugrijati, mesne kocke dobro popržiti, dodati luk i pržiti dok ne porumeni, začiniti

04.

dodati

05.

i sve zajedno pirjati;

06.

ocijediti, polovicu marelica usitniti u kašu; 15 minuta prije završetka pirjanja marelice i kašu dodati mesu;

07.

umiješati; začiniti solju, paprom i mljevenim cimetom po ukusu.

08.

oko 70 min.

žena.hr
25.9.2013.