oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke veličine oko 3 cm;
Sastojci
0 kom 750 g goveđeg mesa (plećka ili lažni filet)
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom solju i paprom;
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 375 ml 3/8 l) bijelog vina 1 žlicu mariniranog zelenog papra
0 kom 250 g marelica (kompot)
0 kom 1 mjericu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
oguliti, sitno narezati;
03.
ugrijati, mesne kocke dobro popržiti, dodati luk i pržiti dok ne porumeni, začiniti
04.
dodati
05.
i sve zajedno pirjati;
06.
ocijediti, polovicu marelica usitniti u kašu; 15 minuta prije završetka pirjanja marelice i kašu dodati mesu;
07.
umiješati; začiniti solju, paprom i mljevenim cimetom po ukusu.
08.
oko 70 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb