Goveđe pljeskavice sa umakom od gljiva

Goveđe pljeskavice sa umakom od gljiva

Sastojci

0 kom 25 g krušnih mrvica
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 2 žlice brašna
0 kom staklenka ukiseljenih gljiva, ocijeđenih
0 kom 1/2 žličice Worcestershire umaka
0 kom 1/4 žličice timijana
0 kom 50 ml vode
0 kom sol
0 kom papar
0 kom češnjak u prahu
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom ulje
0 kom Umak:
0 kom 60 + 250 ml goveđeg temeljca

Priprema

01.

Pomiješaje prvih 6 sastojaka. Dodajte goveđe meso, promiješajte i oblikujte pljeskavice.

02.

U tavi na ulju ih ispecite te stavite na stranu i prekrijte da ostanu tople.

03.

Pomiješajte 60 ml temeljca sa brašnom te stavite na stranu.

04.

U zdjelicu nalijte ostatak temeljca te stavite na srednje jaku vatru. Dodajte preostala 3 sastojka i pomiješajte.

05.

Postepeno dodajte temeljac pomiješan s brašnom. Držite na vatri oko 5 minuta uz miješanje dok se umak ne zgusne.

06.

Poslužite umak preko mesa.

žena.hr
2.2.2010.