izrezati na kockice i pržiti dok blago ne porumeni,
Sastojci
0 kom Oko 200 g slanine
0 kom 1 kg goveđe koljenice (izrezane na ploške debljine oko 3 cm)
0 kom solju i paprom
0 kom 4 stabljike celera (grmoliki celer)
0 kom 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 1 kg rajčice (iz limenke)
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i popržiti zajedno sa slaninom, začiniti
03.
meso izvaditi;
04.
očistiti, oprati, izrezati na komade veličine oko 2 cm;
05.
očistiti, sitno narezati, celer, luk i češnjak pirjati u umaku od pečenja, dodati
06.
dodati meso;
07.
ocijediti, narezati na četvrtine i zajedno s tekućinom, dodati mesu, pirjati u zatvorenom loncu, povremeno promiješati meso, isparenu tekućinu nadomjestiti juhom.
08.
oko 2 h.
09.
krumpir kuhan u slanoj vodi.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb