Goveđa koljenica s celerom

Goveđa koljenica s celerom

Sastojci

0 kom Oko 200 g slanine
0 kom 1 kg goveđe koljenice (izrezane na ploške debljine oko 3 cm)
0 kom solju i paprom
0 kom 4 stabljike celera (grmoliki celer)
0 kom 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 1 kg rajčice (iz limenke)
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

izrezati na kockice i pržiti dok blago ne porumeni,

02.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i popržiti zajedno sa slaninom, začiniti

03.

meso izvaditi;

04.

očistiti, oprati, izrezati na komade veličine oko 2 cm;

05.

očistiti, sitno narezati, celer, luk i češnjak pirjati u umaku od pečenja, dodati

06.

dodati meso;

07.

ocijediti, narezati na četvrtine i zajedno s tekućinom, dodati mesu, pirjati u zatvorenom loncu, povremeno promiješati meso, isparenu tekućinu nadomjestiti juhom.

08.

oko 2 h.

09.

krumpir kuhan u slanoj vodi.

žena.hr
20.4.2016.