Gorgonzola Rigatoni sa povrćem

Gorgonzola Rigatoni sa povrćem

Sastojci

0 kom 300 g tjestenine
0 kom 100 g brokule
0 kom 1 žlica kukuruznog braša ili škroba
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 75 g mrvljenog gorgonzola sira
0 kom 1 rajčica, sitno narezana
0 kom 150 g ukiseljenih gljiva, ocijeđenih
0 kom 10 maslina nasjeckanih na ploške
0 kom malo soli i papra

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

02.

U međuvremenu, skuhajte brokulu na pari.

03.

U zdjelici za umak pomiješajte kukuruzno brašno i mlijeko. Pojačajte vatru tako da zavrije uz stalno miješanje. Zatim smanjite vatru. Umiješajte sir, zatim držite na vatri 2-3 minute.

04.

Umiješajte brokulu, rajčicu, gljive, masline te sol i papar.

05.

Umak poslužite preko tjestenine.

žena.hr
13.6.2007.