Koru naranče izrezati na sitne kockice i obariti (prokuhati) 5 puta, svaki put promijeniti vodu. Dobro ih ocijediti (ja sam ih ostavila cijediti preko noći)
Sastojci
0 kom 4 do 5 velikih naranci; samo kora izrezana na kockice i obarene 5 puta, svaki put promijeniti vodu
0 kom 8 jaja, posebno bjelanci i posebno žumanci
0 kom voda
0 kom Glazura od čokolade:
0 kom 100 g čokolade
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 100 g krupnije mljevenih oraha
0 kom 100 g čokolade za kuhanje izrezane na sitno
0 kom 100 g isjeckanih grožđica
0 kom 8 žlica brašna (oštro) i
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Za zaljev:
0 kom 600 g šećera i
Priprema
01.
02.
U posudi izmiješati koricu od naranče, orahe, brašno, grožđice, čokoladu i prašak za pecivo
03.
U većoj zdjeli dobro umutiti bjelanca, pri kraju im dodati 2 žlice šećera, još malo mutiti i ostaviti na stranu
04.
Umutiti žumanca sa preostalih 6 žlica šećera. Kada se dobro umute dodati naizmjenice oko trećine suhe smjese i trećine bjelanjaka, polako špatulom miješati pa opet dodat po tećinu jednog i drugog i na kraju sastaviti sve skupa.
05.
Prebaciti u pripremljenu tepsiju (pomastiti i pobrašniti) i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
06.
Za zaljev skuhati šećer i vodu (da prekrije šećer + 2 prsta preko). Vruć kolač preliti vrućim zaljevom
07.
Za čokoladnu glazuru otopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri pa preliti po gotovom kolaču!