Gljive s kajganom

Gljive s kajganom

Sastojci

0 kom 500 g marona 250 g šampinjona 125 g lisičica 125 g vrganja
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom 100 g slanine
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 1-2 žlice nasjeckanog peršina.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

gljive očistiti, isplahnuti, ocijediti, male gljive ostaviti cijele, velike gljive prepoloviti ili izrezati na kockice,

02.

očistiti, sitno narezati,

03.

izrezati na kockice, istopiti

04.

dodati slanini i pirjati luk dok ne požuti; dodati gljive i ploške marona začiniti solju, paprom pirjati oko 10 min, posuti sa

05.

oko 25 min

06.

kajgana, seljački kruh.

žena.hr
9.1.2013.