promiješati, zakuhati;
Sastojci
0 kom 3 žlice sherryja 2 žlice umaka od soje 1 čajnu žlicu instant pileće juhe 1 žlicu šećera 2 žlice oštrog senfa
0 kom 1 čajnu žlicu škroba 2 žlice vode
0 kom 2 kom. janjećeg mesa bez kosti uvijenog u mrežicu (oko 1 1/4 kg)
0 kom 1 ananas
0 kom 4 žlice bijelog vina
0 kom 4 žlice čvrstog meda, malo mljevenog klinčića
0 kom 250 ml (1/4 l) tučenog vrhnja
0 kom Vrijeme pečenja mesa:
0 kom Vrijeme pečenja ananasa:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
izmiješati i time povezati (zgusnuti) umak; pokriveno maknuti u stranu;
03.
izrezati na oko 1 cm debele ploške, namazati umakom, peći premještajući po roštilju;
04.
oguliti, nabosti na štapić
05.
ugrijati i sa
06.
umiješati; ananas premještati po roštilju i mazati ga tijekom pečenja umakom;
07.
čvrsto stući; ispečeni ananas narezati na ploške i s tučenim vrhnjem poslužiti uz meso na žaru.
08.
svaka strana oko 10 min
09.
-10 min
10.
riža ili bijeli kruh.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb