Glazirani janjeći odresci i ananas s roštilja

Glazirani janjeći odresci i ananas s roštilja

Sastojci

0 kom 3 žlice sherryja 2 žlice umaka od soje 1 čajnu žlicu instant pileće juhe 1 žlicu šećera 2 žlice oštrog senfa
0 kom 1 čajnu žlicu škroba 2 žlice vode
0 kom 2 kom. janjećeg mesa bez kosti uvijenog u mrežicu (oko 1 1/4 kg)
0 kom 1 ananas
0 kom 4 žlice bijelog vina
0 kom 4 žlice čvrstog meda, malo mljevenog klinčića
0 kom 250 ml (1/4 l) tučenog vrhnja
0 kom Vrijeme pečenja mesa:
0 kom Vrijeme pečenja ananasa:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

promiješati, zakuhati;

02.

izmiješati i time povezati (zgusnuti) umak; pokriveno maknuti u stranu;

03.

izrezati na oko 1 cm debele ploške, namazati umakom, peći premještajući po roštilju;

04.

oguliti, nabosti na štapić

05.

ugrijati i sa

06.

umiješati; ananas premještati po roštilju i mazati ga tijekom pečenja umakom;

07.

čvrsto stući; ispečeni ananas narezati na ploške i s tučenim vrhnjem poslužiti uz meso na žaru.

08.

svaka strana oko 10 min

09.

-10 min

10.

riža ili bijeli kruh.

žena.hr
28.6.2013.