Fritura povrća s plodovima mora

Fritura povrća s plodovima mora

Sastojci

0 kom 6-8 tankih mladih mrkvi 6-8 tankih korijena peršina
0 kom 2 gomolja komorača (otprilike 500 g)
0 kom masnoću
0 kom osminama limuna
0 kom Vrijeme prženja u fritezi za povrće:
0 kom Vrijeme prženja u fritezi za plodove mora:
0 kom 8 grančica peršina
0 kom 4 velika sirova škampa
0 kom 200 g očišćene hobotnice
0 kom limunovim sokom
0 kom 250 g pšeničnog brašna
0 kom 250 ml (1/4 l) piva
0 kom 1 jaje
0 kom paprom, soli;

Priprema

01.

očistiti od zelenja do 1 cm, odrezati; krajeve korijena, ostrugati, oprati i posušiti;

02.

očistiti, oprati, razrezati na četvrtine, posušiti;

03.

zagrijati u fritezi na 180"C; povrće i plodove mora uroniti u tijesto i pržiti u fritezi (po obrocima) da poprimi zlatnožutu boju, staviti na papir da se upije masnoća, posoliti, garnirati

04.

i odmah poslužiti.

05.

-15 min

06.

-5 min

07.

oprezno oprati, posušiti;

08.

izvaditi iz ljuske, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

09.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na kolutiće, natopiti

10.

ostaviti da stoji 15 minuta i posušiti.

11.

za tijesto

12.

staviti u zdjelu, u sredini utisnuti udubinu, dodati malo svijetlog piva od ukupne količine od

13.

izmiješati s brašnom počevši od sredine tijesta; od ostatka piva uz

14.

pripremiti slatko tijesto pazeći da ne nastanu grudice; začiniti

žena.hr
25.4.2013.