Fritule s jogurtom odličan su izbor za doručak ili kao ukusan međuobrok, a vrlo ih je jednostavno pripremiti.
Sastojci
Priprema
U zdjeli miksaj jaje, rum, limunovu koricu i jogurt. Zatim dodaj šećer u prahu, brašno, sol i prašak za pecivo te sve dobro promiješaj kako bi dobila glatko tijesto bez grudica. Ostavi tijesto da odstoji 30 minuta.
U većem loncu zagrij ulje na 180 ºC. Ako nemaš termometar, možeš provjeriti vrućinu ulja uranjajući drvenu kuhaču. Ulje je dovoljno vruće kada se oko drške počnu stvarati mjehurići.
Uzmi jušnu žlicu i na nekoliko sekundi je uroni u ugrijano ulje. Zatim žlicom uhvati tijesto i stavi ga u ulje. Tijesto će lako skliznuti s nauljene žlice. Fritule prži postupno. Kad se zlatno smeđe isprže s jedne strane, okreni ih i peci s druge strane. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš sve tijesto.
Pržene fritule šupljikavom žlicom izvadi iz ulja i stavi na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima. Pusti da se višak ulja ocijedi.
Još tople fritule posluži na velikom tanjuru ili pladnju, pospi šećerom u prahu i posluži ih.
Savjet
Fritule možeš politi i preljevom od čokolade kako bi dobila ukusan desert.