Pomiješaje temeljac sa mediteranskim začinima u zdjelici za umak te stavite na vatru tako da zavrije.
Sastojci
0 kom 800 ml kokošjeg temeljca
0 kom mješavina mediteranskih začina
0 kom 50 g naribanog sira po želji
0 kom 50 ml vrhnja
0 kom 250 g svježih mahuna, narezanih na manje komadiće
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 crvena paprika, narezana na male komadiće
0 kom 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom sol i papar
0 kom 3 žlice šerija
0 kom 8 jaja
Priprema
01.
02.
Dodajte mahune, smanjite vatru i pirjajte prekriveno 20 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.
03.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
04.
U tavi zagrijte malo ulja te prepržite luk sa još malo začina. Dodajte papriku i češnjak te pržite 3-4 minute. Dodajte mahune, sol i papar, dobro promiješajte i smanjite vatru. Dodajte šeri i držite na vatri još 3-4 minute.
05.
Zamutite jaja, pomiješajte sa sirom i vrhnjem. Prelijte jaja preko sadržaja tave. Smanjite vatru te pecite 6-7 minuta.
06.
Prebacite tavu u pećnicu te pecite 6-7 minuta.
07.
Posipajte sa još malo sira te pecite još nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.