Začinite piletinu solju i paprom.
Sastojci
0 kom 8 komada pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
0 kom sol i papar
0 kom 1 žlica škroba
0 kom 1 grejp, oguljen i narezan
0 kom ulje
0 kom 3 mrkve, narezane na male ploške
0 kom malo celera
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 ml soka od grejpa
0 kom 50 ml šerija
0 kom 2 žlice vode
Priprema
01.
02.
Pecite je u većoj tavi na ulju 4-5 minuta sa svake strane.
03.
U tavu dodajte mrkve, celer, luk, temeljac, sok od grejpa i šeri. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru i pirjajte na laganoj vatri 30-35 minuta.
04.
Piletinu poslužite na tanjur sa povrćem oko piletine.
05.
U zdjelici pomiješajte vodu i škrob. Dodajte u tavu gdje se nalazi preostali umak. Držite na vatri uz lagano miješanje nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
06.
U umak dodajte komadiće grejpa. Držite na vatri dok se grejp ne zagrije te prelijte umak preko piletine.