Za sladoled
Sastojci
Priprema
izrezati na sitne komadiće, izgnječiti u kašastu masu (oko 250 ml, 1/4 l kaše od ananasa), pomiješati sa
doliti i tako dugo miješati dok ne nastane gusti umak; umiješati voće sa
te zagrijavati na laganoj vatri;
zagrijati u kuhači, zapaliti i zapaljeni alkohol preliti preko voća; voće rasporediti na 4 desertna tanjura i povrh staviti sladoled.
čvrsto istući i staviti na kašu od ananasa; masu staviti u metalnu zdjelu i ostaviti u zamrzivaču oko 5 sati; svakih 20-30 min snažno promiješati;
oguliti, prepoloviti po dužini, rezati na kriške;
oguliti, izvaditi koštice, rezati na kocke;
prepoloviti, skinuti kožicu, zarezati jednom svaku polovicu datule;
izrezati na kocke
oprati, skinuti peteljke, prema potrebi prepoloviti ili razrezati na četvrtine;
rastopiti u tavi za flambiranje;
dodati maslacu i ostaviti da se karamelizira;