Flambirano egzotično voće s ananasom, slatkim vrhnjem i sladoledom

Flambirano egzotično voće s ananasom, slatkim vrhnjem i sladoledom

Sastojci

0 kom 300 g pripremljenog ananasa
0 kom 100 g prosijanog šećera u prahu 2 žlice limunova soka 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom 2 žlice likera od naranče
0 kom 2 žlice ruma (54%)
0 kom 1 kivi
0 kom 1/2 manga (oko 150 g)
0 kom 100 g svježih datula
0 kom 100 g pripremljenog ananasa
0 kom 100 g jagoda
0 kom 40 g maslaca
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 125 ml (1/8 l) soka od naranče

Priprema

01.

Za sladoled

02.

izrezati na sitne komadiće, izgnječiti u kašastu masu (oko 250 ml, 1/4 l kaše od ananasa), pomiješati sa

03.

doliti i tako dugo miješati dok ne nastane gusti umak; umiješati voće sa

04.

te zagrijavati na laganoj vatri;

05.

zagrijati u kuhači, zapaliti i zapaljeni alkohol preliti preko voća; voće rasporediti na 4 desertna tanjura i povrh staviti sladoled.

06.

čvrsto istući i staviti na kašu od ananasa; masu staviti u metalnu zdjelu i ostaviti u zamrzivaču oko 5 sati; svakih 20-30 min snažno promiješati;

07.

oguliti, prepoloviti po dužini, rezati na kriške;

08.

oguliti, izvaditi koštice, rezati na kocke;

09.

prepoloviti, skinuti kožicu, zarezati jednom svaku polovicu datule;

10.

izrezati na kocke

11.

oprati, skinuti peteljke, prema potrebi prepoloviti ili razrezati na četvrtine;

12.

rastopiti u tavi za flambiranje;

13.

dodati maslacu i ostaviti da se karamelizira;

žena.hr
25.11.2017.