Flambirani teleći bubrezi s maslinama

Flambirani teleći bubrezi s maslinama

Sastojci

0 kom 750 g telećih bubregu
0 kom 500 ml (1/2 l) mlijeka
0 kom Prilog:
0 kom 1 žličicom pšeničnog brašna, 2 lučice (ili jednu glavicu luka)
0 kom 4 tanke ploške slanine
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 60 g španjolskih maslina punjenih paprikom
0 kom 1 žlicom nasjeckanog peršina
0 kom solju i paprom;
0 kom 2 žlice vinjaka
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

razrezati, očistiti od žila, temeljito oprati, preliti sa

02.

ostaviti da odstoje 1 sat, posušiti, izrezati na komade veličine 3 cm, posuti

03.

očistiti, izrezati na kockice

04.

sitno narezati, popržiti

05.

zagrijati, ploške bubrega popržiti 4 minute na maslacu, dodati usitnjeni luk i zajedno kratko popržiti

06.

izmiješati s

07.

dodati pečenu slaninu, začiniti

08.

zagrijati, preliti preko bubrega, zapaliti i odmah poslužiti.

09.

-15 min

10.

riža na maslacu, zelena salata ili salata od endivije s jabukama.

žena.hr
24.2.2013.