Sjemenke usitnite u blenderu, a bademe grubo nasjeckajte.
Sastojci
0 kom 4-5 jaja
0 kom 100 g lanenih sjemenki
0 kom 120 g bučinih sjemenki (mogu i suncokretove, a slobodno dodajte i malo sezama)
0 kom 125 g grubo sjeckanih ili mljevenih badema
0 kom 55 g kokosovog brašna (sitno mljevenog)
0 kom 100 g kokosovog ulja sobne temperature ili maslaca
0 kom 1 žlica psyllium praha ili 2-3 žlice zobenih mekinja
0 kom 1 čajna žlica (do ruba) soli
0 kom 1 dl vode
Priprema
01.
02.
Istucite jaja i dodajte sve ostale sastojke po redu (brašno od sjemenki, bademe, kokosovo brašno, ulje ili maslac, psyllium ili zobene mekinje, sol i vodu). Sve zajedno dobro izmiješajte ili izmiksajte u jednoličnu smjesu i smjesu prebacite u pleh pokriven papirom za pečenje. Oblikujte okrugli kruh.
03.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite 45 minuta do sat vremena.
04.
Kruh je izvrsnog, punog okusa i može trajati nekoliko dana.