Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom mješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se odmori oko 2 sata. Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u kristalni šećer pa zatim u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom. Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale kuglice da pritom među njima ostane mali razmak. Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer će tada izgubiti sočnost.
Sastojci
0 kom 50 g maslaca
0 kom 220 g čokolade za kuhanje
0 kom 210 g oštrog brašna
0 kom 1 žličica praška za pecivo
0 kom 2 jaja
0 kom 100 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 100 g šećera u prahu
Priprema
01.