Fina pašteta od pastrve

Fina pašteta od pastrve

Sastojci

0 kom 2 pastrve
0 kom 1 glavicu luka
0 kom mljevenim paprom
0 kom margarinom
0 kom snijegom 1/2 bjelanca
0 kom 1/2 žumanca
0 kom 1/2 žlice mlijeka
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlicu sitno nasjeckanog vlasca 100 ml bijelog vina
0 kom 5 žlica jestivog ulja
0 kom 300 g pšeničnog brašna
0 kom 1/2 žumanca 1/2 bjelanca 1 žlicu hladne vode 1/2 čajne žlice soli
0 kom 100 g hladne svinjske masti
0 kom 500 g duboko smrznutih fileta od lista
0 kom 2 jaja 1 punu žlicu usitnjenog kopra 2 žlice brašna za pecivo nastruganu koru 1 limuna 1 čašu slatkog vrhnja 50 g rastopljenog maslaca
0 kom solju

Priprema

01.

skinuti kožu, narezati na tanke odreske, isprati u hladnoj vodi, osušiti;

02.

očistiti, narezati na tanke kolutiće i složiti na filete pastrve;

03.

tijesto promijesiti, 2/3 tijesta razvaljati prema veličini posude (30x11 cm); premazati dno posude

04.

staviti unutra tijesto; premazati rubove

05.

dobro pričvrstiti tijesto uz formu za pečenje, te u sredinu tijesta staviti riblju smjesu; filet od pastrve izvaditi iz marinade, ocijediti, staviti na riblju smjesu, a ostatkom smjese pokriti riblje filete; pritisnuti rub tijesta na stranice forme, odrezati po prilici 1 cm iznad riblje smjese, tijesto izvaljati, te napraviti u tijestu 2-3 rupice (promjera 2-3 cm); ovaj prekrivač od tijesta staviti na riblju smjesu, izbosti razne figurice, donji dio premazati bjelancem, gornji dio paštete pažljivo zapeći u pećnici

06.

razmutiti u

07.

te premazati paštetu nakon 30 minuta pečenja.

08.

-200

09.

-4

10.

oko 1 1/4 h;

11.

paštetu pažljivo izvaditi iz forme, pustiti da se ohladi, te pohraniti u hladionik zamotano u aluminijsku foliju 1-2 dana; poslužiti ploške paštete na opranim listovima zelene salate s umakom remoulad.

12.

izmiješati sa

13.

te time preliti pastrvu; ostaviti da odleži pokriveno na hladnom 4-5 sati ili preko cijele noći;

14.

prosijati na stol, u sredini napraviti udubinu, unutra staviti

15.

i to sve razrijediti da nastane gusta kaša;

16.

usitniti na komadiće, staviti na kašu, prekriti brašnom, te napraviti tijesto od svih sastojaka; ostaviti preko noći na hladnom;

17.

otopiti na sobnoj temperaturi, meso ribe fino samljeti, dodati

18.

pomiješati i jako začiniti

žena.hr
18.2.2016.