skinuti kožu, narezati na tanke odreske, isprati u hladnoj vodi, osušiti;
Sastojci
Priprema
očistiti, narezati na tanke kolutiće i složiti na filete pastrve;
tijesto promijesiti, 2/3 tijesta razvaljati prema veličini posude (30x11 cm); premazati dno posude
staviti unutra tijesto; premazati rubove
dobro pričvrstiti tijesto uz formu za pečenje, te u sredinu tijesta staviti riblju smjesu; filet od pastrve izvaditi iz marinade, ocijediti, staviti na riblju smjesu, a ostatkom smjese pokriti riblje filete; pritisnuti rub tijesta na stranice forme, odrezati po prilici 1 cm iznad riblje smjese, tijesto izvaljati, te napraviti u tijestu 2-3 rupice (promjera 2-3 cm); ovaj prekrivač od tijesta staviti na riblju smjesu, izbosti razne figurice, donji dio premazati bjelancem, gornji dio paštete pažljivo zapeći u pećnici
razmutiti u
te premazati paštetu nakon 30 minuta pečenja.
-200
-4
oko 1 1/4 h;
paštetu pažljivo izvaditi iz forme, pustiti da se ohladi, te pohraniti u hladionik zamotano u aluminijsku foliju 1-2 dana; poslužiti ploške paštete na opranim listovima zelene salate s umakom remoulad.
izmiješati sa
te time preliti pastrvu; ostaviti da odleži pokriveno na hladnom 4-5 sati ili preko cijele noći;
prosijati na stol, u sredini napraviti udubinu, unutra staviti
i to sve razrijediti da nastane gusta kaša;
usitniti na komadiće, staviti na kašu, prekriti brašnom, te napraviti tijesto od svih sastojaka; ostaviti preko noći na hladnom;
otopiti na sobnoj temperaturi, meso ribe fino samljeti, dodati
pomiješati i jako začiniti