oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, staviti u posudu, posuti
Sastojci
0 kom 6 fileta pilećih prsa
0 kom solju, paprom nastruganom koricom 1 limuna
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Savjet:
0 kom 30 g maslaca
0 kom 2 žumanca malo limunova soka sol šećer
0 kom 250 ml (1/4 l) ulja
0 kom 1 vezicu peršina 1 vezicu estragona
0 kom 3 zrela avokada (svaki po 300 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom listićima divljeg hrena
0 kom kriškama limuna, estragonom ili listićima divljeg hrena.
Priprema
01.
02.
i ostaviti 1 sat da upije; nakon pola sata meso okrenuti;
03.
oko 10 min
04.
umjesto estragona i peršina mogu se za majonezu upotrijebiti 2 vezice bosiljka.
05.
otopiti i na njemu peći svaku stranu fileta po 5 minuta; ostaviti da se hladi.
06.
Za majonezu
07.
miješati u zdjeli miješalicom (električnom ili ručnom) dok ne nastane gusta masa; umiješati
08.
po potrebi začiniti solju, paprom; limunovim sokom
09.
pažljivo oprati, posušiti, počupati listiće, sitno ih nasjeckati i umiješati u majonezu
10.
rezrezati po dužini, izvaditi sjemenke, oguliti, mesnati dio avokada rezati na oko 1 cm debele ploške i postaviti ih lepezasto na pladanj; nakapati
11.
i posuti
12.
filete rezati koso na tanke ploške, staviti na ploške avokada i preliti majonezom sa začinskim biljem; garnirati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb