1. U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi. 2. Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu. 3. Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro popaprite. Maknite s vatre. 4. U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac. 5. Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana. 6. Odmah poslužite.
Sastojci
0 kom 2 žlice maslinova ulja 350 g pilećih prsa (fileti) narezani na trake 200 g sira dolcelatte natrganog na komadiće 150 ml vrhnja za kuhanje 50 ml suhoga bijelog vina 3 žlice nasjeckanoga svježeg vlasca 400 g svježih fettuccina ili tagliatella s jajima s
Priprema
01.
02.
Izvor: Najbolja talijanska tjestenina, Gino D'Acampo
03.
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb
IzdavačNajbolja talijanska tjestenina, Gino D'Acampo
NakladnikMozaik knjiga, Zagreb