Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, ali ostavite 50 ml vode u kojoj se kuhala.
Sastojci
0 kom 300 g fettuccine tjestenine
0 kom ulje
0 kom papar
0 kom 150 g smrznutog špinata, odmrznutog i dobro ocijeđenog
0 kom 5 kriški pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 30 g kremastog sira
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1,5 žlica brašna
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 100 ml vrhnja sa malo masti
0 kom sol
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte malo ulja te kratko prepržite pancetu. Stavite je na stranu. U tavi zatim kratko pržite češnjak. Dodajte vodu od kuhanja tjestenine i kremasti sir te dobro pomiješajte.
03.
U manjoj posudi pomiješajte temeljac i brašno. Prebacite u tavu i zavrijte. Držite na vatri 2 minute uz stalno miješanje. Maknite sa vatre, dodajte parmezan i pomiješajte. Dodajte vrhnje, sol, papar i špinat.
04.
Poslužite sa tjesteninom.