Fettucine sa špinatom

Fettucine sa špinatom

Sastojci

0 kom 300 g fettuccine tjestenine
0 kom ulje
0 kom papar
0 kom 150 g smrznutog špinata, odmrznutog i dobro ocijeđenog
0 kom 5 kriški pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 30 g kremastog sira
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1,5 žlica brašna
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 100 ml vrhnja sa malo masti
0 kom sol

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, ali ostavite 50 ml vode u kojoj se kuhala.

02.

U tavi zagrijte malo ulja te kratko prepržite pancetu. Stavite je na stranu. U tavi zatim kratko pržite češnjak. Dodajte vodu od kuhanja tjestenine i kremasti sir te dobro pomiješajte.

03.

U manjoj posudi pomiješajte temeljac i brašno. Prebacite u tavu i zavrijte. Držite na vatri 2 minute uz stalno miješanje. Maknite sa vatre, dodajte parmezan i pomiješajte. Dodajte vrhnje, sol, papar i špinat.

04.

Poslužite sa tjesteninom.

žena.hr
17.12.2008.