Fettuccine sa gorngozolom

Fettuccine sa gorngozolom

Sastojci

0 kom 100 g gorgonzole
0 kom 300 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 250 g svježeg kravljeg sira
0 kom 300 g fettuccine tjestenine
0 kom nekoliko listova svježeg špinata, natrganog na manje komadiće
0 kom 200 g šunke, narezane na manje komadiće
0 kom peršin
0 kom sol

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

02.

U zdjelici za umak zagrijte 65 g gorgonzole, vrhnje za kuhanje i kravlji sir. Držite na vatri 4-5 minuta uz neprestano miješanje.

03.

Pomiješajte kuhanu tjesteninu sa špinatom, šunkom i peršinom te malo posolite. Prelijte sa sirevima i pomiješajte.

04.

Kod posluživanja posipajte sa preostalom gorgonzolom.

žena.hr
11.6.2008.