U lonac stavite temeljac, mlijeko te tjesteninu. Prekrijte i pričekajte da zavrijte uz povremeno miješanje. Nakon toga malo smanjite vatru te kuhajte otkriveno oko 5 minuta.
Sastojci
0 kom 750 ml kokošjeg temeljca
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom papar
0 kom 350 g fettuccine tjestenine
0 kom 300 g graška
0 kom 30 g tanko narezanog pršuta
0 kom 1,5 žličica škroba
0 kom 200 ml kiselog vrhnja
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom muškatni oraščić
0 kom sol
Priprema
01.
02.
Dodajte grašak i držite na vatri još 2-4 minute dok tjestenina ne bude kuhana, uz povremeno miješanje.
03.
U manjoj posudi pomiješajte škrob sa 2 žlice vode. Dodajte tjesteninu i miješajte dok se ne zgusne.
04.
Dodajte vrhnje, parmezan, mušktni oraščić, sol i papar. Pomiješajte i držite na vatri još 1 minutu.
05.
Prije posluživanja umiješajte pršut.