Biskvit: Žutanjke izmiksamo sa šećerom, dodamo brašno, prašak za pecivo , vanilin šećer, mrvice, pržene mljevene lješnjake, otopljenu čokoladu sa maslacem i na kraju polagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom Krema:
0 kom 50 dag mascarponea
0 kom 1/2 l slatkog vrhnja
0 kom 40 dag nutelle
0 kom 100 g mljevenih lješnjaka
0 kom 100 g mljevenih lješnjak napolitanki
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 1 dl toplog mlijeka
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 100 g čokolade
0 kom 150 g šećera
0 kom 70 g brašno
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećera
0 kom 30 g krušnih mrvica
0 kom 3 žlice mljevenih lješnjaka
0 kom 70 g maslaca
Priprema
01.
02.
Krema: Pomiješamo sir i nutellu te dodamo istučeno vrhnje za šlag . Otopimo 200 g čokolade s uljem na pari, istresemo u vrećicu za ukrašavanje, napravimo čipku za ukras oko torte i ohladimo je u zamrzivaču. Ohlađeni biskvit prerežemo na tri kore. Prvu koru malo namočimo sa kakaom, filamo kremu, prelijemo u tankom sloju čokoladu koja je ostala u vrećici, posipamo mljevenim lješnjacima i napolitankom te ponovimo postupak sve do gornje kore. Sa ostatkom kreme premažemo tortu sa strane i dekoriramo je sa čokoladnom čipkom koja se mora malo opustiti na sobnoj temperaturi, ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.