Najprije pripremimo tijesto!
Sastojci
Priprema
Umutite maslac i šećer mikserom,a na pari rastopite čokoladu.
Namažite tortu kremom i ukrasite po željii.
Zatim u smjesu od maslaca i šećera dodavajte žumanjke(jedan po jedan,između opet malo miksajte)
Pa ohlađenu čokoladu čokoladu,kakao i vanilin šećer. Dobro izmiksajte!
Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo.Lagano umješajte (žlicom,ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg od bjelanjaka(koji smo prethodno prije žutanjaka izmiksali)
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Kad se tijesto ohladi,izvadite ga iz kalupa i napravite kremu.
Otopite čokoladu u slatkom vrhnju i ostavite da se dobro ohladi(Na sobnoj temperaturi pokriveno prozirnom folijom skroz do kreme zbog pare koja se kondenzira-u kremi ne smije biti vode!) zatim u dobro ohlađenu dodajte mascarpone,lješnjake i napolitanke.
ilii
miksajte mascarpone,Nutellu,lješnjake i mljevene napolitanke.