ferero rocher torta

ferero rocher torta

Sastojci

0 kom Recept je provjeren,rađen u slastičarni često!
0 kom Tijesto:
0 kom 70 ml slatkog vrhnja
0 kom 130 ml mlijeka
0 kom malo soli/iskljucivo samo za okus
0 kom Krema:
0 kom 200g čokolade za kuhanje
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 500 g mascaponea
0 kom 250g prženih mljevenih lješnjaka(neki skroz sitnje i neki krupniji)
0 kom 4 napolitanke (mljevene)
0 kom BRŽA VARIJANTA A JEDNAKO DOBRA!
0 kom 100g maslaca
0 kom 400 g Nutelle
0 kom 500g mascarponea
0 kom 250 g przenih lješnjaka takoden neki sitni neki krupni!
0 kom 4 napolitanke mljevene
0 kom 100g sećera u prahu
0 kom 4 žutanjka i bjelanjka/odvojeno
0 kom 130g čokolade
0 kom 1 žlica kakaa
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 70g brašna
0 kom 1 žličica praška za pecivo

Priprema

01.

Najprije pripremimo tijesto!

02.

Umutite maslac i šećer mikserom,a na pari rastopite čokoladu.

03.

Namažite tortu kremom i ukrasite po željii.

04.

05.

Zatim u smjesu od maslaca i šećera dodavajte žumanjke(jedan po jedan,između opet malo miksajte)

06.

Pa ohlađenu čokoladu čokoladu,kakao i vanilin šećer. Dobro izmiksajte!

07.

Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo.Lagano umješajte (žlicom,ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg od bjelanjaka(koji smo prethodno prije žutanjaka izmiksali)

08.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

09.

Kad se tijesto ohladi,izvadite ga iz kalupa i napravite kremu.

10.

Otopite čokoladu u slatkom vrhnju i ostavite da se dobro ohladi(Na sobnoj temperaturi pokriveno prozirnom folijom skroz do kreme zbog pare koja se kondenzira-u kremi ne smije biti vode!) zatim u dobro ohlađenu dodajte mascarpone,lješnjake i napolitanke.

11.

ilii

12.

miksajte mascarpone,Nutellu,lješnjake i mljevene napolitanke.

žena.hr
16.4.2016.