Fazan na kupusu

Fazan na kupusu

Sastojci

0 kom 750 g manjih krumpira
0 kom slanu vodu
0 kom 125 ml (1/8 l) instant mesne juhe 1 vezicom oprane majčine dušice
0 kom 2 očišćena fazana (svaki po 3/4 -1 kg)
0 kom solju, paprom
0 kom 100 g slanine
0 kom oko 800 g mesnatih kobasica
0 kom Vrijeme pirjanja kupusa:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 1/2 kg bijelog kupusa
0 kom 250 g luka
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 lovorovim listom 2 klinčića
0 kom 1 očišćenog fazana (oko 3/4 - 1 kg)
0 kom 250 g manjih mrkvi
0 kom 100 g guščje masti
0 kom 250 g masne slanine (u kockama)

Priprema

01.

oprati, staviti kuhati u

02.

gotove krumpire oguliti, staviti sa strane;

03.

staviti da se kuha; po potrebi doliti juhe

04.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, začiniti izvana i iznutra

05.

tavu za pečenje isplahnutu vodom obložiti sa

06.

izrezane na ploške; staviti fazana i peći u pećnici; oguljene krumpire dodati 20 min prije nego što je jelo gotovo ostaviti da se peče dok ne poprimi zlatnosmeđu boju;

07.

oprati pod hladnom tekućom vodom, obrisati; otprilike 15 min prije nego što je jelo gotovo staviti kobasice da se zagriju; gotovi bijeli kupus i mrkvu staviti na veliki pladanj; oba pečena fazana staviti na kupus i dodati pečeni krumpir.

08.

oko 45 min

09.

-250

10.

-4

11.

-60 min.

12.

skinuti vanjske listove, izrezati na osmine, izvaditi korijen, kupus oprati i izrezati na tanke rezance;

13.

očistiti;

14.

ispuniti

15.

ostatak luka izrezati na kockice;

16.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na komade;

17.

očistiti, ostrugati, oprati

18.

zagrijati i na njoj pirjati kockice luka da postanu staklaste; dodati

19.

i komade fazana popržiti, dodati kupus i mrkvu i ostaviti da se pirja; nadjeveni luk sa

žena.hr
24.4.2013.