Zagrijati tavu i povremeno miješati lješnjake na umjerenoj vatri dok ne posmeđe, pri tome paziti da ne zagore. Kad se malo ohlade, odstraniti ljuske.
Sastojci
0 kom 50 g oraha
0 kom 70 g preprženih lješnjaka
0 kom ostalih začina po želji
0 kom 30 g badema
0 kom 30 g sušenih brusnica
0 kom 80 g sušenih grožđica
0 kom 150 g zobenih pahuljica
0 kom 3 žlice meda
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 20 g sezama
0 kom 20 g lana
Priprema
01.
02.
Bademe, orahe, popržene lješnjake, sušene brusnice i grožđice nasjeckati na što sitnije komade.
03.
U posudu staviti nasjeckane sastojke, dodati zobene pahuljice, sezam, lan i med, sve dobro promiješati i ostaviti da malo odstoji. Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva.
04.
Od bjelanjaka izraditi čvrsti snijeg, dodati prethodnu smjesu i sve dobro promiješati. Pripremiti pleh i papir za pečenje.
05.
Istresti smjesu na papir za pečenje, dobro utisnuti, te prije pečenja zarezati lagano nožem veličinu i oblik pločica kako bi lakše rezali nakon pečenja. Peći, odnosno sušiti u pećnici oko 30 minuta ili dok ne počne dobivati zlatno-smeđu boju.
06.
I to je to! :)