Pripremite umak: u zdjelici za umak zagrijte malo ulja te pržite češnjak 1-2 minute. Dodajte preostale sastojke osim vode i pomiješajte. Na kraju dodajte vodu te pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.
Sastojci
0 kom 750 g mljevene puretine
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom malo sitno nasjeckanog luka
0 kom origano
0 kom chili
0 kom bosiljak
0 kom sol
0 kom papar
0 kom kumin
0 kom peršin
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 50 ml salse
0 kom 300 ml umaka od rajčice
0 kom 400 ml vode
0 kom origano
0 kom kumin
0 kom ulje
0 kom sol
0 kom 12 tortilla
0 kom 250 g mrvljene goude
0 kom Enchilada umak
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte malo ulja. Dodajte puretinu, luk, češnjak, origano i kumin te pržite 4-5 minuta. Dodajte 200 ml umaka i malo soli.
03.
Razrežite tortille na pola. Na dno vatrostalne posude za pećnicu rasporedite 1/4 razrezanih tortilla tako da se preklapaju.
04.
Na tortille rasporedite 1/4 sira, zatim 1/3 mesa te 1/4 preostalog umaka. Ponovite još 2 sloja tortilla, sira, mesa i umaka, a završite sa slojem tortilla, umaka i sira.
05.
Pecite oko 20 minuta na 220 stupnjeva.