Ekleri s nadjevom od šljiva s cimetom

Ekleri s nadjevom od šljiva s cimetom

Sastojci

0 kom Za lim: papir za pečenje
0 kom Tijesto: 1 pakiranje Dr. Oetker mješavine za tijesto Princes krafne 300 ml vode 120 g omekšalog margarina 2 jaja (veličine M)
0 kom Za posipanje: 2 žlice šećera 2 žlice Dr. Oetker badema u listićima
0 kom Nadjev: 1 staklenka šljiva (ocijeđena masa 385 g) Krema za Princes krafne, izmješana 500 ml mlijeka 1 omot Dr. Oetker Preljev Fix crvenog 250 ml soka od šljiva (iz kompota) 1 žličica mljevenog cimeta

Priprema

01.

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 200° C Pećnica na vrući zrak: oko 180° C

02.

Postupak: Uspite mješavinu za tijesto za princes krafne u posudu. Dodajte omekšali margarin i vodu. Najprije mikserom (spiralama) miješajte 1 minutu na najvećoj brzini. Dodajte 2 jaja i miješajte još 2 minute. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje i dobro zatvorite. Odrežite jedan kut i naštrcajte 8 oko 8 cm dugačkih prutića na papir za pečenje. Pomiješajte šećer i bademe. Pospite prutiće i ispecite ih. Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 40 min. Prutiće odmah nakon pečenja vodoravno prerežite i ostavite da se na ohlade na rešetki za kolače.

03.

Ukrašavanje: Ostavite šljive da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok. Šljive narežite na komadiće. Odmjerite 250 ml od tekućine i prokuhajte. Prelijte preko Preljev fixa i dobro promiješajte. Dotjerajte okus ½ žličice cimetom. Umiješajte šljive. Kremu za kremšnite pripremite prema uputama na proizvodu sa 500 ml mlijeka. Okus možete dotjerati preostalim cimetom. Nadjenite prutiće nadjevom od šljiva i kremom i spojite ih. Kolač do posluživanja čuvajte na hladnom.

04.

Savjet više: Eklere bez nadjeva možete zamrznuti. Prije nadijevanja ih odmrznute kratko zagrijte na temperaturi pečenja.

žena.hr
19.12.2013.