Odvojiti žutanjke od bjelanjka. Od bjelanjaka napraviti snijeg.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 3 jaja
0 kom sok iz kompota
0 kom 3 žličice šećera
0 kom Za kraj šlag i ukrasi za torte i kolače po želji.
0 kom 15 žlica šećera u prahu
0 kom 15 žlica ulja
0 kom 15 žlica brašna
0 kom 15 žlica mlijeka
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Voćni kompot:
0 kom 1 kompot od višnji
Priprema
01.
02.
U žutanjke dodati šećer, pa miksati dok ne dobe svijetlu boju. Dodati ulje pa miksati. Nakon tog dodati brašno pomješano s praškom za pecivo i polako uz miksanje dodavati mlijeko. U tu smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i nježno miješati kuhačom.
03.
Podjeliti smjesu na 2 djela te u jednu dodati kakao.
04.
Žutu smjesu izliti u lim i peći 10 minuta na 200°C
05.
Izvaditi žuti biskvit iz pećnice i polijati ga sokom od višnja iz kompota. Poslagati višnje na biskvit. Potom biskvit prelijati drugom smjesom i peći još 20 minuta na 220 °C
06.
Kolač/ tortu ostaviti negdje na hladnom mjestu nekoliko sati. Kad se dovoljno ohladi
07.
dekorirati šlagom i ukrasima.