Istuci snijeg od 3 bjelanjka, pa mu dodaji jedan po jedan žumanjak uz lagano miksanje, pa zatim šećer u prahu, ulje i brašno naizmjence sa mlijekom. Podijeli smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješaj 2 žlice kakaa. Žuti dio stavi peći u podmazanu i brašnom posutu tepsiju na samo desetak minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C, pa na polupečeno tijesto poslaži višnje iz kompota (bez koštica), prelij smeđim dijelom i ispeci do kraja (još nekih pola sata). Vruć kolač prelij preljevom za kojeg izmješaj sve sastojke. Ohladi.

Sastojci
0 kom Za tijesto:
0 kom 3 jaja
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 3 žlice ruma
0 kom Za kremu:
0 kom 2 pudinga od vanilije
0 kom 1/2 litre mlijeka
0 kom 20 dag šećera u prahu
0 kom 20 dag maslaca ili margarina
0 kom Glazura:
0 kom 10 dag čokolade
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 15 dag šećera u prahu
0 kom 15 žlica ulja
0 kom 15 žlica brašna
0 kom 15 žlica mlijeka
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom Za preljev:
0 kom 1 kompot od višanja
0 kom sok od pola kompota
Priprema
01.
02.
Za kremu izmješaj 2 praška za puding i šećer u prahu sa malo hladnog mlijeka (oduzmi par žlica od pola litre mlijeka), skuhaj u preostalom mlijeku. Ohladi, pa umiješaj izrađeni maslac ili margarin i kremu lagano izmiksaj.
03.
Premaži preko hlkadnog kolača.
04.
Čokoladu otopi na laganoj vatri sa 4 žlice ulja, pa prelij preko kolača.