dunavski valovi

dunavski valovi

Sastojci

0 kom biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom 7 dl mlijeka
0 kom 2 vrećice pudinga od vanilije
0 kom 7 žlica sećera
0 kom 1 vanil šećer
0 kom 25 dag margarina
0 kom Glazura: 15 dag čokolade za kuhanje
0 kom 5 žica ulja
0 kom 12 žlica šečera
0 kom 15 žlica brašna
0 kom 25 žlica ulja
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 7 dl konzerviranih višanja bez koštica (sačuvati sok)
0 kom Krema:

Priprema

01.

biskvit:

02.

jaja i šećer pjenasto umutite i dodajte mlijeko i ulje te lagano brašno i prašak za pecivo

03.

slaganje:

04.

ohlađeni biskvit natopite sokom od višanja te ga premažite s kremom i onda stavite glazuru

05.

pola smjese ulijte u nauljeni lim za pečenje, a u ostatak smjese umiješajte kakao i cimet te prelijte oreko svijetle smjese u limu te po tome rasporedite ocjujeđene višnje

06.

pecite pola sata na 180 i kada bude pečen neka se ohladi

07.

krema:

08.

ppuding umutite sa šećerom i vanil šećerom u malo hladnog mlijeka, ostatak mlijeka stavite na vatru neka uzavri

09.

kada mlijeko uzavri stavite smjesu pudinga te miješajte dok se ne zgusne

10.

u ohlađeni puding umiješajte omekšali margarin dok se sastojci ne sjedine

11.

glazura:

12.

naribanu čokoladu s uljem rastopite na laganoj vatri

žena.hr
6.8.2015.