biskvit:
Sastojci
0 kom biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom 7 dl mlijeka
0 kom 2 vrećice pudinga od vanilije
0 kom 7 žlica sećera
0 kom 1 vanil šećer
0 kom 25 dag margarina
0 kom Glazura: 15 dag čokolade za kuhanje
0 kom 5 žica ulja
0 kom 12 žlica šečera
0 kom 15 žlica brašna
0 kom 25 žlica ulja
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 7 dl konzerviranih višanja bez koštica (sačuvati sok)
0 kom Krema:
Priprema
01.
02.
jaja i šećer pjenasto umutite i dodajte mlijeko i ulje te lagano brašno i prašak za pecivo
03.
slaganje:
04.
ohlađeni biskvit natopite sokom od višanja te ga premažite s kremom i onda stavite glazuru
05.
pola smjese ulijte u nauljeni lim za pečenje, a u ostatak smjese umiješajte kakao i cimet te prelijte oreko svijetle smjese u limu te po tome rasporedite ocjujeđene višnje
06.
pecite pola sata na 180 i kada bude pečen neka se ohladi
07.
krema:
08.
ppuding umutite sa šećerom i vanil šećerom u malo hladnog mlijeka, ostatak mlijeka stavite na vatru neka uzavri
09.
kada mlijeko uzavri stavite smjesu pudinga te miješajte dok se ne zgusne
10.
u ohlađeni puding umiješajte omekšali margarin dok se sastojci ne sjedine
11.
glazura:
12.
naribanu čokoladu s uljem rastopite na laganoj vatri