TIJESTO
Sastojci
Priprema
Sve sastojke zamijesite te mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Nakon što se slatko vrhnje zagrije, dodajte karamel bombone.
Miješajte na srednjoj vatri, skroz dok se svi komadići ne otope u savršenu karamelu.
Zatim karamelu prelijete u zdjelu i ostavite 10 minuta da se ohladi.
Nakon što se karamela ohladila, usipajte neslani kikiriki te promiješajte smjesu.
Prelijte smjesu preko tijesta te ostavite u hladnjak da se ohladi,
GORNJI SLOJ
Rastopite čokoladu u mlijeku i maslacu (po želji).
Po želji možete dodati i par kapi ruma.
Pričekajte da se srednji sloj malo stvrdne te zatim prelijte s čokoladom.
ZADNJI KORAK
Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Ostavite u hladnjaku par sati da se ohladi.
Nakon što se ohladilo, narežite na ploške i uživajte!
Pripremite pećnicu na 160°C (180°C ako je slabija pećnica).
Posudu za pečenje srednje veličine namazati maslacem.
Nakon 30 minuta, premjestiti tijesto u posudu namazanu maslacem te staviti peći.
Peći dok tijesto ne dobije svijetlo smeđu boju, otprilike 25 minuta.
Nakon što je tijesto gotovo, ohladite ga 10 minuta prije stavljanja srednjeg sloja.
SREDNJI SLOJ
U lonac ulijete slatko vrhnje te lagano zagrijete.