prosijati na stol; brašno u sredini udubiti, u udubljenje staviti
Sastojci
0 kom 500 g pšeničnog brašna
0 kom 4 bjelanca,
0 kom 10-11 žlica vode
0 kom 3 l kipuće vode
0 kom 5 vezica bosiljka
0 kom 20 zrna pinjola
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 300 ml maslinovog ulja
0 kom 30 g nastruganog parmezana.
Priprema
01.
02.
sve zajedno brzo umijesiti, 8-10 min mijesiti rukama dok tijesto ne postane glatko, ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna, tijesto tanko izvaljati, naprašiti brašnom, izrezati na rezance (da bi rezanci bili lijepi, tijesto smotati u ovitak i tako rezati), rezance staviti u
03.
kuhati oko 5 min "al dente" uz stalno miješanje, gotove rezance istresti u cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti.
04.
Za umak
05.
pažljivo isprati, osušiti, listiće skinuti s peteljki,
06.
pržiti na tavi dok ne poprime zlatnožutu boju; ohladiti, pinjole krupno nasjeckati zajedno s listićime bosiljka; stucati u mužaru ili miješalicom napraviti kašu, dodati
07.
očistiti, usitniti,
08.
dodati kaši uz stalno miješanje primiješati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb