prosijati, brašna u sredini udubiti u udubljenje staviti
Sastojci
0 kom 500 g pšeničnog brašna
0 kom 4 bjelanca 10-11 žlica vode
0 kom 3 l kipuće vode
0 kom 125 g artičoke (iz limenke)
0 kom 6 žlica maslinovog ulja
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 3 feferona
Priprema
01.
02.
sve zajedno brzo miksati; 8-10 minuta mijesiti rukama dok tijesto ne postane glatko; ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna;
03.
tijesto tanko izvaljati, naprašiti brašnom, izrezati na rezance (da bi rezanci bili lijepi, tijesto smotati u ovitak i tako rezati); rezance staviti u
04.
kuhati oko 5 min "al dente" uz stalno miješanje; gotovo tijesto istresti u cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti
05.
Za artičoke
06.
sitno narezati
07.
ugrijati, komadiće artičoka prepržiti
08.
isplahnuti, pažljivo osušiti, sitno nasjeckati
09.
očistiti, sitno nasjeckati ili protisnuti
10.
prepoloviti, odstraniti sjemenke, isplahnuti, sitno nasjeckati, sva tri sastojka dodati artičokama, pirjati oko 10 min i izmiješati sa tjesteninom.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb