Domaći rezanci s artičokama

Domaći rezanci s artičokama

Sastojci

0 kom 500 g pšeničnog brašna
0 kom 4 bjelanca 10-11 žlica vode
0 kom 3 l kipuće vode
0 kom 125 g artičoke (iz limenke)
0 kom 6 žlica maslinovog ulja
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 3 feferona

Priprema

01.

prosijati, brašna u sredini udubiti u udubljenje staviti

02.

sve zajedno brzo miksati; 8-10 minuta mijesiti rukama dok tijesto ne postane glatko; ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna;

03.

tijesto tanko izvaljati, naprašiti brašnom, izrezati na rezance (da bi rezanci bili lijepi, tijesto smotati u ovitak i tako rezati); rezance staviti u

04.

kuhati oko 5 min "al dente" uz stalno miješanje; gotovo tijesto istresti u cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti

05.

Za artičoke

06.

sitno narezati

07.

ugrijati, komadiće artičoka prepržiti

08.

isplahnuti, pažljivo osušiti, sitno nasjeckati

09.

očistiti, sitno nasjeckati ili protisnuti

10.

prepoloviti, odstraniti sjemenke, isplahnuti, sitno nasjeckati, sva tri sastojka dodati artičokama, pirjati oko 10 min i izmiješati sa tjesteninom.

žena.hr
11.11.2017.