Neka svi sastojci budu sobne temperature.
Sastojci
Priprema
U brašnu kuhačom napravi udubinu, u nju razbij jaja. Ako želite da rezanci budu žući koristite 6 cijelih jaja i 6 žumanjaka, a ako želite da budu malo "žilaviji" stavite 10 cijelih jaja.
Dodajte sol i zamijesite kompaktno, tvrđe (ali ne pretvrdo) tijesto.
Ne dodavati nikakve tekućine. Ako vam se čini da je tijesto prerijetko, dodati brašna, a ako je pregusto dodati jaje.
Obilno pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvaljati tijesto, pa ga što tanje razvaljajte.
Režite ga na trake tolike širine da će moći ulaziti u utore na mašinici za rezance. Provucite ga kroz dio za tanjenje tijesta, pa ostavite da se prosuši, ali ne previše da rezanci ne bi pucali.
Provucite trake kroz dio za pravljenje rezanaca.
Gotove rezance rasporedi na što veću, čistu tkaninu (veliki stolnjak, plahta ili sl.) i ostavi da se rezanci dobro osuše (lijepo i brzo se suše na suncu), pa ih zatim pospremi u papirnate kutije i spremi u ostavu.