Dodati žumanjak i gustin u 800 ml mlijeka i dobro izmutiti žlicom. Staviti šećer da se karamelizira na slaboj vatri. Kada je karameliziran dodati 200 ml vrhnja za šlag i miješati dok se šećer ne istopi. Kada se šećer istopi dodati 800 ml mlijeka u kojem ste umutilii žumanjak i gustin, malo pojačati vatru i konstantno miješati dok se ne zgusne. Malo manje od polovine pripremljene smjese premjestiti u čistu zdjelu, dodati izlomljenu čokoladu i brzo miješati dok se čokolada ne istopi i sjedini sa smjesom. U zdjelice rasporediti čokoladni dio, malo sačekati pa dodati i bijeli dio. Dobro rashladaiti prije posluživanja.
Sastojci
0 kom 800 ml mlijeka
0 kom 3 pune žlice pšeničnog gustina
0 kom 1 žumanjak
0 kom 165 g kristal šećera
0 kom 200 ml vrhnja za šlag
0 kom 80 g gorke čokolade
Priprema
01.