Domaća pogača sa slaninom i lukom

Domaća pogača sa slaninom i lukom

Sastojci

0 kom 1/2 kg brašna
0 kom pola kvasca
0 kom sol
0 kom topla voda
0 kom Za nadjev:
0 kom 250 g suhe slanine
0 kom velika glavica luka
0 kom kiselo vrhnje

Priprema

01.

Zamijesite mekano tijesto i ostavite da odstoji desetak minuta. Razvaljajte ga na debljinu prsta i pecite u tepsiji dok ne porumeni.

02.

Tankim nožem pogači odrežite koru. Pokrijte je toplom krpom da omekša.

03.

Slaninu izrežite na kockice i popržite dok ne porumeni. Prženu slaninu rasporedite po pogači. U masti od slanine, ispržite luk izrezan na trakice. Ne smije zagorjeti, pržite dvije-tri minute samo da omekša i pusti miris. Luk rasporedite po slanini. Pogaču poklopite korom i ostatkom masnoće premažite. Prekrijte krpom na pet minuta. Režite na trokute i kvadrate i obavezno poslužite uz kiselo vrhnje.

žena.hr
17.3.2016.