Lješnjak sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije — to bolje)
Sastojci
0 kom Sastojci:
0 kom - 1 litar mlijeka
0 kom - 200 g kvalitetnog putera (maslaca)
0 kom - 6 kašika brašna
0 kom - 6 kašika kakao u prahu
0 kom - 200 g sećera u prahu
0 kom - 1 jaje
0 kom - 200 g lješnjaka
Priprema
01.
02.
Pomiješajte kakao, brašno i šećer u prahu
03.
Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru 1 mjesec.
04.
Vrijeme pripreme nutele je oko 60min
05.
U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro promiješajte
06.
Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja
07.
U ključalo mlijeko, stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu
08.
Dodajte lješnjak, promiješajte.
09.
Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne
10.
Sklonite sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promiješajte
11.
Kad se ohladi — promiješajte sa mikserom
12.
Stavite u frižider da prenoći.