Domaća nutela

Domaća nutela

Sastojci

0 kom Sastojci:
0 kom - 1 litar mlijeka
0 kom - 200 g kvalitetnog putera (maslaca)
0 kom - 6 kašika brašna
0 kom - 6 kašika kakao u prahu
0 kom - 200 g sećera u prahu
0 kom - 1 jaje
0 kom - 200 g lješnjaka

Priprema

01.

Lješnjak sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije — to bolje)

02.

Pomiješajte kakao, brašno i šećer u prahu

03.

Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru 1 mjesec.

04.

Vrijeme pripreme nutele je oko 60min

05.

U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro promiješajte

06.

Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja

07.

U ključalo mlijeko, stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu

08.

Dodajte lješnjak, promiješajte.

09.

Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne

10.

Sklonite sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promiješajte

11.

Kad se ohladi — promiješajte sa mikserom

12.

Stavite u frižider da prenoći.

žena.hr
14.8.2013.