Doboš torta

Doboš torta

Sastojci

0 kom BISKVIT
0 kom 6 jaja
0 kom 250 g maslaca
0 kom PRELJEV OD KARAMELE
0 kom 200 g šećera
0 kom 20 g maslaca
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom 180 g šećera
0 kom 180 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
0 kom limunova korica
0 kom KREMA
0 kom 4 jaja
0 kom 250 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 100 g čokolade

Priprema

01.

BISKVIT

02.

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu.

03.

Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.

04.

Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.

05.

06.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanjke

07.

Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita

08.

KREMA

09.

Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti).

10.

Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.

11.

Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi.

12.

Istom kremom premažite i stranice torte.

13.

PRELJEV OD KARAMELE

žena.hr
7.6.2010.