BISKVIT
Sastojci
Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu.
Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.
Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanjke
Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita
KREMA
Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti).
Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.
Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi.
Istom kremom premažite i stranice torte.
PRELJEV OD KARAMELE