Krompir i mrkvu skuhajte (možete i koristi pre krompir koji vam je možda ostao od ručka). U drugu posudu skuhajte šparoge. Nemojte ih zajedno s krompirom kuhati jer će krumpiri postati gorki.

Sastojci
0 kom 1 mac (stručak) šparoga
0 kom 2 veća krompira
0 kom 1-2mrkve
0 kom 2 jaja
0 kom po potrebi brašna (ja koristila kukurzno)
0 kom malo naribane gaude ili sl.sira
0 kom sol, papar, vegeta
Priprema
01.
02.
Napravite pire od krompira i mrkve. Skuhane šparoge ocjedite dobro, te ih dobro nožem usitnite pa ih dodajte pireu. Dodajte jaja, začine, sir i sve zajedno dobro promješajte, pa potom dodajite brašno dok ne dobijete lipu homogenu smjesu.
03.
Zagrijte tavu i ulje, od smjese radite polpete i ispržite ih dok ne dobiju lipu zlačanu boju.
04.
Posluživanje
05.
Možete ih poslužiti kao samostalno jelo za laganu većeru ili kao prilog nekom mesu i sl.