PEČENJE 45 minuta ZA 4 - 6 osoba

Sastojci
Priprema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 2. Prosijte brašno u veliku zdjelu, dodajte maslac pa prstima izradite krupne mrvice tijesta. Umiješajte šećer. 3. Izmiješajte šljive, šećer i začine, stavite ih u vatrostalni kalup za nabujak i prekrijte mrvicama tijesta. Pecite oko 45 minuta da tijesto dobije zlatnosmeđu boju i šljive budu pečene.
SAVJET Ovu slasticu možete pripremiti i od 1 kg jabuka, narezanih na ploške, izmiješanih sa 120 g šećera i 2 žlice vode, ili uzmite 1 kg zaslađene rabarbare izmiješane sa žlicom nasjeckanoga kandiranog đumbira.
PRIJEDLOG ZA POSLUŽIVANJE Poslužite sa sladoledom ili umakom od vanilije, vrhnjem ili chantilly vrhnjem bez mliječnih bjelančevina, ili s kremom od indijskih oraščića.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb