odstraniti listove, oštećene dijelove i stručak, isprati u tekućoj vodi, staviti nakratko u kako bi isplivali svi nametnici cvjetaču sa stručkom prema dolje staviti u
Sastojci
0 kom 1 glavicu cvjetače srednje veličine (750 g)
0 kom hladnu slanu vodu
0 kom 500 ml (1/2l) kipuće slane vode
0 kom malo soli 2 žumanca 2 žlice hladne vode
0 kom 2 žlice rastopljenog maslaca
0 kom 1/2-1 žlicu limunova soka
0 kom za cvjetaču:
0 kom druga mogućnost:
Priprema
01.
02.
i kuhati kuhanu cvjetaču staviti u zagrijanu zdjelu od vode u kojoj se kuhala cvjetača odmjeriti 250 ml (1/4 1)
03.
za holandski umak i sa tući u toploj kupki dok se dobro ne upjeni umiješati
04.
dodati
05.
i umak preliti preko cvjetače
06.
-30 min
07.
umjesto holandskog umaka rastopiti 60 g maslaca, popržiti 1 žlicu mrvica i staviti preko umaka
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb