Tijesto:
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 40 g margarina
0 kom 4-5 velikih žlica mlijeka
0 kom 6 punih žlica kakaa
0 kom kokos, količina po potrebi
0 kom 200 g brašna
0 kom 200 g šećera
0 kom 1 jaje
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Fil:
0 kom ostatak margarina (210 g)
0 kom 250 g šećera
Priprema
01.
02.
Izraditi jaje sa šećerom, dodati margarin sobne temperature (možete ga izrezati na komadiće) te izmiksati. Dodati mlijeko te na kraju brašno promješano sa praškom za pecivo. Sve dobro povezati. Tijesto će biti malo ljepljivo. Peći u prethodno namašćenoj tepsiji, oko 20-ak minuta, na 170-180°C.
03.
Fil:
04.
Na laganoj vatri u posudi lagano zagrijavati margarin, šećer i mlijeko. Kad se sve dobro istopilo i povezalo, dodati kakao. Ostaviti na vatri, da se sve poveže, dobro miješati.
05.
Kad se tijesto malo prohladilo, umak također, rezati na oblike i veličine po zelji, umakati u čokoladni umak, te uvaljati u kokos.